Det er i grunden mærkeligt…….

At være rask, men alligevel føle sig syg.
Dette indlæg har været undervejs nogle dage efterhånden. Jeg var til kontrolsvar i sidste uge og alt ser fint ud ??. Dog var der lige nogle levertal, der havde sneget sig noget op over øvre grænseværdi. Jeg ved, at de bl.a kan svinge lidt hvis man f.eks har infektion i kroppen.
Jeg har selv “skrantet” lidt hist og pist hen over vinteren, som alle andre. Herhjemme har de andre 3 nærmest afløst hinanden med forkølelse. Jeg selv plejer sjældent at blive smittet af dem, og selvom mit immunforsvar/krop ikke opfører sig som tidligere, reagerer den nu ved at få et par døgn med høj feber og hvor jeg kan sove den ud. Lidt ligesom mine børn har gjort/gør, når de får en infektion. Så jeg har ikke tænkt så meget over det, udover at jeg havde fået en irriterende ting i halsen der gør at jeg går og rømmer mig hele tiden.
Lige omkring det tidspunkt hvor jeg skulle scannes og tjekkes, opdagede jeg en lille knude på halsen. Kunne mærke at den sidder lige omkring det sted, hvor jeg har følt den der irriterende ting. Tænkte at jeg lige kunne nævne det til samtalen, sammen med de andre småting jeg har observeret (blå mærker uden jeg har stødt mig, spontan næseblod – hvilket alligevel opstår hvis jeg har fået for meget magnesium (hvilket jeg tager dgl, fordi det hjælper enormt på uro i benene).  Hjertet er begyndt at galopere lystigt og det spænder (senfølge fra kemo) og andre småting).
Well, fik af vide jeg skulle få tjekket levertal og det andet hos egen læge, når der nu var så “mange” ting……
Godtså, blodprøve -tjek, EKG -tjek, svar -tjek.
Levertal normaliseret, EKG ikke noget at se. evt. belastningsundersøgelse (så den må ligge til hvis det begynder at gøre nuller naller og spænde helt af)
Knude på halsen (som kan palperes) viser sig at være stofskiftet der er lidt ude af trit, så egen læge mente jeg skulle ultralydsscannes. Så kan man se om hvor stor “fætteren” er (jeg vil selv skyde på 2×2 cm), og om den generer noget (læs= luftrør eller noget…….)
Okay, her kunne jeg så lige indskyde, at det gør den!?
Der er ingen smerter, men kender du den fornemmelse at have slugt en pille og ikke har haft nok vand til at skylle den ned med?
Lige den fornemmelse har jeg. P…. irriterende. Jeg er ikke nervøs for at det skulle være noget slemt (kan jo mærke den sidder ved skjoldbruskkirtlen), men vil selvfølgelig gerne have det forsvinder. Det er ikke helt for sjovt, at jeg har smidt 6-8 kg over det sidste stykke tid.
Jeg må sige at det nu har pyntet lidt ???, men under forkerte forudsætninger…..
Nå, men den rare doktordame stak mig tlfnr. til røntgenklinikken og sagde at man også kunne spekulere for meget over tingene, så de rent faktisk føltes værre end de var…….

Lige der blev jeg ufattelig træt zzzzzZZzzzzZZZzzzz. Så træt at jeg nærmest var ved at glide ud af døren! Sidst jeg fik den lektion af hende var da jeg for nogle år siden var kommet til skade med mit knæ. Meget laaaaaang historie, men det korte af det lange var at jeg efter den første operation og genoptræning hos forskellige fysioterapeuter (alt gennem min sygeforsikring), kunne mærke at der stadig var noget galt i knæet. De af jer der gik hos mig i klinikken kan nok huske at jeg fløjtede rundt med en mini donjoy i rigtig lang tid  (og tro mig, det gør man ikke for sjovt….)

Først blev jeg smidt ud af forsikringen, fordi jeg ikke ønskede at følge en læges anvisninger om 6 indsprøjtninger af binyrebarkhormon sammen med 1 times cykeltræning dagligt. Cykeltræningen ville jeg gerne, men indsprøjtningerne ønskede jeg ikke (man må faktisk kun få 3 indsprøjtninger i det samme led, da risikoen for vævsnedbrydning er væsentlig forøget) fordi han ikke kunne give mig en saglig forklaring på hvorfor han ville give mig 6 x af sprøjten.
Efter en ca 3 mdr cykeltræning, hvor tingene bare blev værre og værre, måtte jeg give op og indså at jeg måtte op til egen læge. Tænkte at hun måtte sende mig videre, for noget var helt galt i knæet.
Men det ville hun ikke……, hun mente at jeg skulle fokusere på de ting jeg kunne og ikke hænge mig i alt det jeg ikke kunne……(læs= der er ikke noget galt, du er små-hypokonder).
Så jeg endte med at betale for en second opinion inde i Parken, hvor man fandt at ledbåndet der holder knæskallen på plads var revet af lårbensknoglen, den ene menisk var ødelagt og der var total bruskødelæggelse på lårbenet og bag knæskallen. Det sidste fordi jeg var gået så lang tid med det! Snork, så blev jeg sgu lidt knotten over hendes manglende dømmekraft……..
Jeg vil til enhver tid påstå, at min smertetærskel ligger noget ud over den normale skala (læs= jeg har cykeltrænet med blindtarmsbetændelse – okay det gjorde ondt, men vidste ikke det lige var så slemt, jeg har haft bundet tænderne sammen med ståltråd pga noget kæbeknas og da ståltråden skulle pilles ud var tandkødet groet ud over (værste smerte ever, selv det at føde børn er vand ved siden af!!!!!) og de kunne ikke bedøve mig), så man skal f….. ikke komme og fortælle mig at jeg er pjevset og tænker for meget over ting jeg kan mærke….. og ja, jeg er noget rasende og pisker lidt en stemning op inde i mig selv lige nu, men det er bare ikke i orden.
Klart hvis jeg rendte til læge hver og hvert andet øjeblik med alle de skodskavanker jeg har pådraget mig de sidste par år, men det gør jeg bare ikke.
Så når jeg endelig fløjter derop, forventer jeg at blive taget alvorligt!
Puha, godt, nu er det ude af systemet ? og jeg kan sagtens forstå hvis du synes jeg er en anelse nærtagen?.
Summasumarum er, at jeg er skide sur over at min læge giver udtryk for at jeg er hypokonder, fordi der er forhøjet værdier = for lavt stofskifte og jeg render rundt med en knude på/i halsen. Synes nu jeg tager det meget stille og roligt, men bliver noget pissed over hendes snak….. – jeg har jo ligesom været det palaver igennem med hende før, hvor den jo ikke var helt galt med det jeg insinuerede.
Det var så et af mine få rigtig sure opstød, håber ikke det har været for latterligt et indlæg at læse? men jeg har da fået renset ud i mit system ? (noget jeg lærte, da jeg var i arbejdsprøvning, men det er en anden historie…..).

Så inden jeg slutter for i dag, må jeg lige sprøjte en rigtig god nyhed ud……

JEG HAR FÅET ARBEJDE!!!!!!!!!!!!!!!! jubiiiiiiiii, jeg glæder mig.

Ikke mere herfra, der skal skal også være lidt at fortælle i næste indlæg….

Rigtig god aften, jeg vil mosle over i svømmehallen og rase det sidste ud ??

Tak fordi du læste med❤️

Skriv et svar