En hård negl……

Det kan være en “hård” negl at knække, når neglene bliver smadret af kemoterapi…..
Så vidt jeg ved, er det fortrinsvis den type kemo man får hvor håret tabes, der ødelægger neglene.
Jeg kan fortælle, at det er ganske ubehageligt og det kan stå på flere år efter endt behandling.
For mit eget vedkommende har jeg “klaret” de bløde, ødelagte negle med shellac, god manicure og plejende olie. Ligesom alt andet der bliver smadret og nulstillet, er den bedste be-/ handling at fylde godt på “depoterne”. Her mener jeg vitaminer, mineraler, sund kost og masser af gode olier til kroppen. På den måde vil kroppen have godt med “benzin” at arbejde med. Hvis du er nervøs eller forbeholden i forhold til at indtage vitaminer og mineraler, vil det ALTID være en rigtig god idé at sørge for at maden du indtager er økologisk, basisk (i vidt omfang) og sund.
Men for lige at komme tilbage til neglene, kommer der lige et par før/efter billeder

img_1546img_1545img_1547img_1548

Jeg er i den heldige situation at jeg har “remedierne” fra min tidligere klinik, men jeg kan varmt anbefale denne skønne quinde (Taina) og hendes klinik ?http://mindoverbody.vpweb.dk/behandlinger-priser
Hun kan bl.a guide og vejlede dig i forhold til at passe på dine hænder og negle, både før – under og efter kemoterapien. Hun kan i virkeligheden en masse skønne, lækre behandlinger så uanset hvor du er i livet – syg eller frisk, er hun virkelig et besøg værd!
(jeg vil for en god ordensskyld lige gøre opmærksom på, at jeg ikke bliver betalt for at skrive dette! men mange lider af negleproblemer og får ikke vejledning eller hjælp nogle steder fra og så er det altså godt at kunne gå til en dygtig behandler)
Du kan bruge shellac som en form for negleforstærkning og det kan holde op til 3 uger. Total smart og ganske harmløst. Du behøver jo ikke som mig vælge farve, men kan få det lavet i klar lak eller hvad med en hvid kant? så ser neglene meget sundere ud (indtil de bliver det igen ?)
Jeg har faktisk også oplevet at det hjælper mig i forhold til at tage mine kompressionsstrømpebukser på…… det er helt vildt hårdt for neglene (den flækker, knækker og jeg får tit nogle total smertefulde neglerødder) og selvom jeg bruger gummihandsker (yes, det er de smarte gule nede fra købmanden) for at få dem på, fiser jeg jo ikke rundt med dem på hele dagen ? og min forfængelighed gør at jeg altså nægter at have dem med mig rundt omkring som en anden Egon Olsen ???
En anden ting er, hvis du ikke ønsker, har råd til eller af anden årsag ikke vil have shellac på neglene, kan du gøre meget selv….. Sørg for at file dine negle med en ordentlig fil. Ikke en af metal, men f.eks som denne her:

https://www.nicehands.dk/shop/cnd-koala-buffer-176p.html

En anden ting der er god…… Olie. Tag din olivenolie ude fra køkkenet, hæld lidt i en skål og lav et “oliebad”. Det vil dine negle og neglebånd elske ❤. Put fingerspidserne ned i skålen med olie et par minutter, og hvis det skal være ekstra lækkert kan du varme det lidt i mikro´en. (HUSK KUN SÅ DET ER LUNKENT!!!!!!)
oliebad til negle

oliebad til negle

Og hvis du ikke liiiige er til det “fedtstads”, kan du tage en vatrondel, tag lidt olivenolie på og gnid det på negle og negleomgivelser (du kan med fordel også bare tage lidt på tommelfingeren og massér det på negl og negleomgivelser?)
Lidt og gå i gang med, hvis du vil “arbejde” på egen hånd.
Jeg håber det kan hjælpe dig og dine negle. Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at skrive ☺.

Håber du får en fortsat skøn dag ❤

/ Heidi

 

Skriv et svar