Hej til endnu en weekend!

Uuuhhhhh, jeg har haft så travlt….. eller, jeg har så mange ting jeg så gerne vil, så det halve kan være nok!
Kender du det, når der er så mange ting du gerne vil, at det kan være svært overhovedet at komme igang?
Selvom det rent faktisk er ting du gerne vil, synes er spændende og i det hele taget summer af idéer?
Sådan kværner det oppe på 1.salen og har gjort i nogle mdr nu.
Det er så super dejligt, for det må da betyde at jeg er ved at komme ud af kemo-hiet?….
Okay tænker du, så sæt da for f…. i gang! men det er lidt som et barn i en legetøjsbutik. Man kunne tænke sige hele bixen, men der er altså kun 1 ting du må få!, og så er det lige pludselig svært…..?
For første gang i 2 1/2 år har jeg fået læst en bog?. Jeg har simpelthen haft læseblokering, hvilket er en meget mærkelig følelse?. Jeg elsker at læse bøger.
Tidligere læste jeg stort set kun fagbøger (hvilket kan lyde ekstremt kedeligt, men det var det faktisk ikke….) der kunne dog snige sig en knaldroman ind engang imellem, så der har trods alt været lidt “balance” i bogregnskabet?.
Mens jeg er igang med at komme til hægterne efter mit livs “udrensning”, har jeg tænkt meget over hvordan mit “nye” liv skal forme sig. En ting er helt sikkert!, væk er smidt al stress og jag. Det gider jeg sgu ikke bruge mere tid på og jeg fatter hat af at jeg røg med på den bølge….. Men sådan er det jo, man følger bare med strømmen (det er jo dejlig nemt). Selvfølgelig kan resten af livet ikke være en badeferie, men hvorfor egentlig ikke? Du sætter jo selv dagsordenen (mere eller mindre?) og hvorfor stå ved udtjekningen og tænke: Hvorfor var det lige jeg ikke fik gjort “dit, dat og dut”?
Ofte kommer disse “åbenbaringer” først til en, når man har været ude og snuse til grænset ved ingenmandsland og det er ikke for at lyde frelst, men alle burde altså sætte sig ned engang imellem og tænke sit liv lidt igennem.
Er du egentlig der hvor du gerne vil være? Eller hvad kan du ændre og justere lidt på, for at komme i den retning du godt kunne tænke dig?
Det er da meget bekvemt, at sige følgende sætning: Jamen jeg ved jo hvad jeg har, og græsset er ikke grønnere hos naboen….. og det er da meget nemt at stå op hver morgen kl kvart i kvalme, fordi jobbet kalder. Men hvis der er for mange af de dage hvor du tænker – gid fanden have……, så skulle du måske vende bøtten engang?
Måske er græsset grønnere hos naboen??, det ved du rent faktisk ikke før du har været på besøg! (og her snakker vi altså metaforisk ?)
Der hvor jeg vil hen med mine spørgsmål er, hvor ofte eller hvor meget udfordre du egentlig dig selv og dit bekvemmelige liv?
Det handler måske ikke liiiige om du tør bungee-jumpe eller andet hæsblæsende, men det handler om at stoppe lidt op, pille lidt i navleuldet, så der ikke går for meget hr & fru campinghabit i den…. Ved du iøvrigt at det kun er mænd der har navleuld ?
Det er fordi de hår de har omkring navlen gror i cirkler, og det gør at fnuller mv. bliver  “transporteret” ind i navlen ??.. VIGTIG INFO, LIGEGYLDIG VIDEN – som min fætter over i det jyske ofte skriver ?.
Bevares, hvis du trives og har det fedeste liv så er alt jo helt perfekt!, og så har du måske allerede haft et par gode samtaler med dig selv? – med eller uden navleuld???.
Nåmen det var et lille sidespring, jeg ville jo egentlig fortælle om denne hersens bog jeg endelig har fået læst???
Nogle ved måske at jeg har et eller andet med det der “hinsidan” eller synes det er vældig spændende med det ukendte (og hvem synes ikke det?, som i – hvor tit læser du ikk dit horoskop-agtig og sådan?)
Hvorom alting er, synes mine fornemmelser for mangt og meget at dukke op hist og pist. Jeg har i mange år (måske nok altid) stolet rigtig meget på min 6.sans, når jeg har været i tvivl om noget (selvom det også nogle gange er svært at se skoven for bar´ træer?)
Men altså, jeg har jo fået læst dennerhersens bog – som jeg i øvrigt blev anbefalet – eller faktisk har jeg læst hele 2 bøger her på det seneste……
Den første jeg fik læst er skrevet af/om Anne-Marie Østersø.
http://www.ostersoe.dk/boeger.htm
Letlæselig – jeg “slugte” den faktisk på et par dage. Jeg var helt overvældet af at kunne læse igen, ja det lyder sgu lidt åndsvagt, men det var faktisk min følelse……
Meget interessant, hvis man “svæver” lidt over i den “boldgade” og for mit vedkommende en del aha-oplevelser?
Næste bog i rækken jeg blev anbefalet var Den niende (og derudaf) indsigt af: James Riedfield.
Ren fiktion
Jeg synes godtnok det var en svær bog at læse, nok mest fordi min hjerne i mange af de situationer der opstår for hovedpersonen, automatisk satte sig i hans sted – eller lad mig sige det på den måde, der var rigtig mange situationer der var genkendelige ?.
Og når tankerne mens jeg læste –  i tide og utide “vandrede” og blev til mine egene oplevelser, så tog det virkelig noget tid at få læst den bog. Det er faktisk også årsagen til at der er gået så lang tid siden jeg har fået skrevet på bloggen.
Det har virkelig været en fortælling, der skulle “fordøjes”…… og ikke nok med det, der er flere i rækken ?
Men skidt pyt, det er den fedeste oplevelse igen at få læst ???.
Men det sjove er faktisk, at jeg havde booket bøgerne på biblioteket, hentet dem og fandt så ud af at første i rækken – altså Den niende indsigt – så lige var en arbejdsbog…. ? Flot nok Heidi ?
Ind på biblio igen, for så at finde ud af at de ikke havde den første i rækken tilgængelig….
Hvad sker der lige for det? og hvad i alverden skulle jeg så stille op med de andre Indsigter…….
I første omgang prøvede jeg at gå ind på et “hovedbibliotek” (KBH, hvor man kan få dem til at sende til ens eget bibliotek). Her bestilte jeg så Den niende indsigt. Ventede og ventede og ventede……. og efter en uges tid eller noget var min tålmodighed rimelig flosset i kanten…… Så jeg tog fat i google-ven, for hvor svært kan det da lige være at få fat i en bog?…… Ja, denne er så tæt på at være umulig, altså medmindre man vil betale en mindre formue…..okay, overdrevet, men altså når vi nu er så heldige at have biblioteker…..(og sådan en er jeg sjældent – altså lige pånær når det drejer sig om Mulberry tasker??)
Jeg gik simpelthen i stampe et par dage, for derefter at tænke – så kan det skisme også være ligemeget! Lod “projekt” Niende, tiende osv – indsigter ligge for sig selv i skammekrogen, begyndte at booste den kreative hjernehalvdel med idéer om vinterkjoler og andet zigzag.
Men flere gange tænkte jeg på den “uopnåelige” bog og blev mere og mere irriteret over ikke at kunne få fat i den…. og endelig kom jeg da i tanke om facebook – netværket. Altså hvor svært kan det være…..
Vupti-Pede, i løbet af nul komma dut, havde en kær veninde skrevet til mig at hun da havde den “uopnåelige” bog?. Bum, og sådan sluttede min læseblokade for alvor ?
For dem der har læst bogen ved, at ting og sager ikke opstår helt tilfældigt, og for dem der ikke har læst den, SÅ opstår ting og sager altså ikke altid helt tilfældigt ?
Og med det sagt ønsker jeg dig en forrygende weekend.
Husk at skal tage det onde med det gode ?

/ Heidi

Skriv et svar