Skøøøøøn varm sommer……..NOT!!!!!!!!!!!!

Kan du holde varmen ☀️??☀️ ????, den er godtnok streng lige i øjeblikket ?, men ellers er det jo super lækkert med noget sol og varme….. Det fordeler sig jo meget godt, med varme om dagen og regn (okay, syndflod….??) hen under aftenen ☺.
Det er noget siden jeg har skrevet , men energien har været for nedadgående og kroppen har skabt sig. Har gået med de vildeste influenzasymptomer, som du kender dem når du er lige ved at “tjekke” ud?. Min tanke har været at det er stofskifte-tingen der driller, for jeg har jo lige holdt ferie og det er bare ikke rigtig noget der er gået i “udbrud”. Så for lidt siden (en tirsdag) ringede jeg til endo´en på hospitalet, for at høre om jeg måske skulle øge i dosis af medicin. Får så fat i sekretudsen, der kan oplyse at “mester” holder fri, men at han vil ringe dagen efter. Godtså, undertegnede venter så hele dagen med tlf på lyd (hvilke de af jer der ellers ringer til mig ved, at den bare aldrig gør?). Der sker nada, så jeg tænker: nåmen han har garanteret også rigtig travlt, så han nåede det ikke onsdag, men ringer da nok torsdag……. Nope, torsdag var mobillos tavs som graven og jeg gik og blev en anelse mavesur (har det faktisk skide dårligt, som i: jeg er banket tilbage til kemo-agtige dage)…. Så fredag morgen ringer jeg igen, og får så lige nøjagtig samme besked. Manden har sørme også fri den dag…. Jeg spørger om der ikke er en anden der kan tage en beslutning (efter at have været igennem samme forklaringssmørre, som om tirsdagen). Nææææ altså det er jo bedst at det er den samme læge (hvilket jeg jo sagtens kan forstå, men det virker ikke lige som om han har tænkt sig at gribe knoglen?), der afgør om medicindosis skal ændres. Men damen kan da se at jeg har en tid d. 7/7 til blodprøver (hvor jeg vil blive ringet op 1 uge efter med svar), om jeg ikke kan vente indtil der? Mig: øøøhhhh, nej det tror jeg faktisk ikke……, som jeg har det magter jeg faktisk ikke jeg skal vente 3 uger til….
Sekretudse: okay, jeg prøver her i løbet af formiddagen at få en læge til at ringe, ellers ringer din endo på mandag! bum, så er den bare ikke længere. Farveller og kan du have en god weekend ?
Og nej, jeg blev ikke ringet op hverken fredag eller mandag, så selvfølgelig hang jeg i røret tirsdag morgen, hvor jeg endnu engang fik af vide at “min” endo ikke var på afdelingen. Der må jeg nok indrømme, at det begyndte at dampe ud af mine ører?….
Det endte med at hun lovede at få en til at ringe… og efter et par timer ringede “min” endo (selvom han ikke var på afdelingen….?). Godtså, dobbelt op på medicin indtil videre, og nu begynder den kropumulige at fungere igen…. ?.

Ellers har jeg bedrevet tiden med at lave lidt rabarber/jordbær kompot (hvilket jeg før i tiden afskyede – altså at spise?). Jeg synes du skal prøve denne opskrift, nu der er masser af lækre danske rabarber og jordbær ?. Og så også liiiige den her mysli. Alt sammen er super nemt, og hurtigt at lave (ellers havde jeg ikke orket at fedte rundt med det ???)

DET DU SKAL BRUGE TIL KOMPOTTEN ER:

          1/2 kg rabarber (rensede)

          1/2 kg jordbær

          ca. 200 g sukker (jeg bruger “kun” 75-100 g kokossukker, smager til undervejs og

de afhænger af hvor sødt du kan lide det)

          1 flækket vaniljestang

SÅDAN GØR DU:

Skyl rabarberne og skær dem i mindre stykker. Kom rabarber, jordbær sukker og flækket vanillestang i en gryde og kog dem sagte og under omrøring til en tæt kompot. Der må gerne være lidt rabarberstykker tilbage i kompotten. Køl kompotten af og opbevar køligt på skoldede sylteglas.

Servering
Spis f.eks kompotten på græsk yoghurt med mysli.

Tip: Du kan variere kompotten ved at tilsætte 1 kanelstang eller hakket ingefær i stedet for vanilje.

Mysli opskriften er lånt fra bloggen: Glutenfrie fristelser

http://glutenfriefristelser.blogspot.dk/2011/09/knasende-god-glutenfri-muslimusli-brud.html

Jeg droppede både hasselnødder og rosiner, men puttede i en skøn pærevælling en blanding af sesamfrø, solsikkekerner, kokosmel, glutenfri havregryn, hakkede mandler og græskarkerner (nærmest det sammen jeg bruger til knækbrød ?) og selvfølgelig de andre ingredienser. Det smager super godt, så du skulle tage at prøve.

Disse lækkerier ovenpå noget græsk yoghurt eller skyr og så lige “toppet” med lidt hindbær, nektarin og blåbær, så er den hjemme ?

mysli og jordbær/rabarberkompot

mysli og jordbær/rabarberkompot

Så med disse lækkerier, ønsker jeg dig en fortsat god weekend ☀??☀⛈

Tak fordi du brugte tid på at læse med.

? Heidi

 

 

Skriv et svar